GROENE TENEN IS...
... beeldend kunstenaar Maurice van der Molen. Zijn achtergrond als beeldend kunstenaar (grafiek, fotografie, keramiek, zie MAUPART.nl >> en zijn liefde voor natuur (zie ook WILDPUKKER BLOGHUT >>) komen samen in Groene Tenen. Landschap en tuinen aangelegd vanuit passie voor de natuur, met gevoel voor schoonheid en met eerbied voor alle andere levende wezens.

WAT DOET GROENE TENEN?
Alle mogelijke soorten plannen met een natuurversterkend uitgangspunt worden bedacht en gerealiseerd, al of niet in samenwerking met andere tuinspecialisten, kunstenaars en/of ambachtsmensen. Uw wensen staan daarbij voorop. Maurice werkt met natuurlijke of natuurvriendelijke materialen; boomstammen, steen, bamboe, schors, schelpen enz.

Bij het AANLEGGEN VAN TUINEN staat de liefde voor ecologie voorop. Door toevoeging van biomassa en door diverse ingrepen, zoals het aanbrengen van reliŽf en allerlei stapelingen, wordt de biodiversiteit verhoogd en allelei biotopen en microklimaten gecreŽerd. Er zijn verschillende varianten mogelijk zoals de Wildeplantentuin, Natuurtuin of de Cultuurtuin.
Allerlei tussenvormen en combinaties zijn mogelijk. Er kunnen verschillende delen anders ingericht worden of u kunt beginnen met het omvormen van een deel van uw bestaande tuin.

Belangrijk bij dit alles is een helder ontwerp. Vooral bij een tuin die enigszins zijn gang mag gaan, is het belangrijk dat er een herkenbare landschapssculptuur zichtbaar blijft. Dat betekent veel reliŽf en verticalen, die voor veel biotopen en microklimaten zorgen. Ecologie, artisticiteit en intimiteit staan voorop bij het ontwerpen. Maurice werkt vanuit een organische beeldentaal die aansluit bij de taal van de natuur zelf.

Er ontstaat zo een mens-, plant- en dier- en paddenstoelenvriendelijke tuin die de biodiversiteit verhoogt en onderdeel wordt van het lokale voedselweb.

SPECIFIEKE DIENSTEN
LANDSCHAPSOBJECTEN
Maurice ontwerpt en maakt landschapsobjecten met een een groen tintje die in je tuin een plek kunnen vinden. Dit kan een eenvoudige vlecht- of zodenbank zijn of een compleet prieel, al dan niet met een bank of schutting of ander element vervlochten. Door organisch te werken met allerlei materialen, kan alles vloeiend in elkaar overlopen: borders, banken, takkenrillen enzovoorts. Met verse levende wilgenstaken en -tenen kunnen er 'groeiobjecten' gemaakt worden die steeds weer uitlopen... en die ieder jaar gesnoeid moeten worden!

Zie de voorbeelden bij LANDSCHAPSOBJECTEN >>
TUINEN & PARKEN
Groene Tenen maakt samen met jou een totaalplan. Er wordt een analyse gemaakt van de aanwezige elementen en processen die meegenomen wordt in de ecologische ontwikkelingsplannen voor je tuin, balkon, binnenplaats of park. Verder worden je estethische en praktische wensen meegenomen en streven we er naar om ieder element meerdere ecosysteemdiensten te laten uitvoeren en iedere ecosysteemdienst door meerder elementen te ondersteunen.
Ook buurtparken, voedselbossen, themaparken en natuurspeeltuinen behoren tot de mogelijkheden.
Zie de voorbeelden TUINEN & PARKEN >>
GROENE ELEMENTEN
BIOMASSA = WONINGBOUW

Wil je je tuin aantrekkelijker maken voor de natuur? Groene Tenen helpt je bij het aanleggen van Groene Elementen die je buitenplek meer geschikt maken voor bewoning door andere levende wezens.

Kijk verder bij GROENE ELEMENTEN >>

LANDSCAPE TEXTURIZING
Bij de aanleg van nieuwe natuur, vooral bij grootschalige projecten, is er meestal weinig aandacht voor de detaillering op de kleine schaal. Juist op microschaal valt er veel te winnen door het aanleggen van extra structuur en textuur. Dat is wat Landscape texturizing doet.

Lees verder bij LANDSCAPE TEXTURIZING >>
ONTWERP & ADVIES
Wilt u advies? Of een ontwerp? Dan kunt u Groene Tenen inschakelen. Er wordt een 'quick-scan' gemaakt van de bestaande situatie en u ontvangt een verslag waarmee u zelf aan de slag kunt gaan.
Inclusief mijn boek De natuur behagen >> vol tips, voorbeelden en relevante achtergrondinformatie.
Aanvullend kan er een ontwerp met plattegrond gemaakt worden.